Kom naar de regiodag Zoetwatervoorziening Oost-Nederland en IJsselmeergebied

Samen verder werken aan Slim Watermanagement voor natte én droge situaties. Met die gedachte komen op 7 maart waterbeheerders van de regio’s IJsselmeergebied (IJG) en Zoetwatervoorziening Oost-Nederland (ZON) bij elkaar op de regiodag in Batavialand (Lelystad).

Ook in deze twee regio’s zetten waterbeheerders in op gerichte samenwerking, om zo goed mogelijk met een regionale droogte- of wateroverlastsituatie om te gaan. Het wordt een regiodag vol interactie, waarop de aanwezigen kennis en ervaringen delen en worden uitgedaagd om mee te denken in onze aanpak voor het komende jaar en voor een volgende programmaperiode. Samen zoeken we naar oplossingen voor de vraagstukken die zich tijdens deze dag aandienen.

In twee workshoprondes zal aandacht zijn voor redeneerlijnen watertekort en wateroverlast, een toelichting op het informatiescherm, de prognose watervraag IJG en ZON en de planning Slim Watermanagement voor de periode 2022 – 2027.

Meld je vóór 3 maart via het aanmeldformulier aan. Voor vragen kan je contact opnemen met Pier Schaper, Wetterskip Fryslan (pschaper@wetterskipfryslan.nl)