Data Challenge

De Data Challenge is een wedstrijd waarbij iedereen (individu of organisatie) die interesse heeft in het analyseren en toepassen van data, van professional tot hobbyist zich kan inschrijven. Aan de hand van een vraagstuk worden deelnemers gevraagd om een vernieuwende bijdrage te leveren aan het waterbeheer.

Op 16 juni 2017 werd de laatste Data Challenge gehouden. Tijdens deze Challenge hielden 8 finalisten een pitch waarin ze hun inspirerende en innovatieve oplossingen onder de aandacht brachten bij jury en publiek. Zij gaven antwoord op de vraag: hoe halen we zoveel mogelijk maatschappelijk, ecologisch of economisch rendement uit 1 m3 water. De samenwerking tussen de waterexperts van Tauw en de data scientists van HAL24K zorgde voor de overwinning. Renier Kramer en Erwin Vonk gingen er met de tweede prijs vandoor met hun idee om de robuustheid van polderwatersystemen in kaart te brengen. De publieksprijs tenslotte was voor de inzending van VORtech over de ‘WaterCorrelator’. Lees hier het volledige artikel.

Winnaars Data Challenge 2017.

Startvideo Data Challenge

‘’Veel succes en maak er wat van!’’ Met die videoboodschap moedigde Peter Heij (directeur generaal van DG-Ruimte en Water) de inschrijvers aan de Data Challenge 2017 aan om een vernieuwende bijdrage te leveren aan het waterbeheer.

Data Challenge 2017

Partners programma Slim Watermanagement

De organisatie van de Data Challenge 2017 was in handen van een aantal partners in het programma Slim Watermanagement (Rijkswaterstaat, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, Hoogheemraadschap van Rijnland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier), in samenwerking met het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS), de Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA), het KNMI, de Unie van Waterschappen en Nelen & Schuurmans.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over de Data Challenge? Vul dan het contactformulier in.