Nieuwsbrief Slim Watermanagement - november 2020

logoslimwatermanagement_rgb

Nieuwsbrief Slim Watermanagement - november 2020

Hoe kunnen we het water in Nederland nog slimmer verdelen? Die vraag staat centraal bij Slim Watermanagement.

Waterschappen en Rijkswaterstaat werken intensief samen om wateroverlast en -tekort zo lang mogelijk uit te stellen. In deze nieuwsbrief leest u over actuele onderwerpen en de laatste ontwikkelingen.

Meer informatie: www.slimwatermanagement.nl

Schermafbeelding 2020-06-11 om 11.26.16

Verkenning Informatiesysteem Slim Watermanagement

Nieuwsbrief Slim Watermanagement_Informatiesysteem SWM_november 2020

Door Slim Watermanagement blijkt dat - naast elkaar kennen - gezamenlijke informatie van belang is om droogte en wateroverlast goed het hoofd te kunnen bieden. Slim Watermanagement bereidt zich voor op de ontwikkeling van een informatiesysteem voor regionaal en landelijk waterbeheer. Vertrekpunt vormen de huidige pilotschermen die draaien in drie regio's. René van der Zwan en Wilfried van Gogh zijn betrokken bij de verkenning naar het informatiesysteem. 'We gooien geen oude schoenen weg voor we nieuwe hebben.'

Lees hier het volledige interview met René en Wilfried.

Terugblik op de eerste (online) regiodagen

Op 8 oktober 2020 werd de regiodag Slim Watermanagement van de
regio Amsterdam-Rijnkanaal (ARK) en Noordzeekanaal (NZK) online georganiseerd. Na een 'natte week' met aanhoudende regenval en de inzet van het merendeel van de pompen in het gebied (waaronder de tijdelijke pompen van IJmuiden) – kwam deze regiodag op het juiste moment. Dat bleek ook uit het aantal aanwezigen: ruim honderd mensen namen deel. Regiodag gemist?

Lees hier het verslag van de online regiodag ARK/NZK.

Ook de regiodag Slim Watermanagement van de regio’s IJsselmeergebied (IJG) en Zoetwater Oost-Nederland (ZON) was dit jaar online. De verschillende sprekers stonden op 5 november 2020 niet voor een zaal met mensen, maar zaten op hun eigen bureaustoel, voor de webcam. Jammer, want we ontmoeten elkaar het liefst in levenden lijve, maar ook goed dat we visie en ervaringen kunnen blijven delen in deze tijd en fantastisch dat er zoveel mensen op af komen. Aan inhoud, bevlogenheid en enthousiasme allerminst gebrek. Regiodag gemist?

Bekijk hier het verslag en de presentaties van de online regiodag IJG/ZON.

Slim Watermanagement in het IJsselmeergebied

Slim Watermanagement_directeuren IJsselmeergebied_november 2020

Slim Watermanagement zorgde ervoor dat de verschillende partijen in het IJsselmeergebied elkaar leerden kennen en beter gingen begrijpen. René van der Spank (Directeur Drents Overijsselse Delta) en Saskia de Haas (Directeur Assets en Operatie, Waternet) kijken terug en geven een blik op de toekomst.

Lees hier het volledige interview met René en Saskia.

‘Slim Watermanagement is belangrijk, maar ook léuk’

Dolf Kern (Hoogheemraadschap van Rijnland) stond aan de wieg van Slim Watermanagement. Nu hij bij Rijnland vertrekt, om toe te treden tot de Staf Deltacommissaris, is het een mooi moment om eens terug te blikken op zes jaar Slim Watermanagement.

Lees hier het interview met Dolf Kern.

Leestips rondom Slim Watermanagement

Leestips nieuwsbrief Slim Watermanagement_november 2020

Afgelopen maanden verschenen er ook enkele interessante artikelen en publicaties over Slim Watermanagement op andere websites. Bekijk ze hier: